WEEGSERVICE

Webshop » * IJKGEWICHTEN

IJKGEWICHTEN

Ijkgewichten of controlegewichten worden gebruikt om weegtoestellen te controleren op correct wegen, en dit in het kader van ISO 9000-normen, GLP en andere kwaliteitsmanagementsystemen.
Er zijn verschillende soorten controlegewichten. Ijkgewichten worden onderverdeeld in klassen: E1, E2, F1, F2, M1, M2 en M3. E1 is de meest nauwkeurige klasse, M3 de minst nauwkeurige.
Bij een ijkgewicht wordt een kalibratiecertificaat geleverd.
Controlegewichten zijn verkrijgbaar ofwel per afzonderlijk gewicht, ofwel in gewichtensets. De afzonderlijke knopgewichten worden geleverd met een kunststof opbergetui.

MOGELIJKE UITVOERINGEN (afhankelijk van model)

RVS geniet de voorkeur voor gebruik in de voedingsnijverheid of in vochtige omgevingen. Messing heeft het nadeel dat het verkleurt door contact met de huid. Deze verkleuring heeft verder geen nadelige gevolgen, maar kan niet ongedaan gemaakt worden.

VERSCHILLENDE MODELLEN
WAT IS KALIBRATIE VAN EEN IJKGEWICHT?
Dit is vergelijkbaar met de procedure voor weegschalen. Alleen worden de ijkgewichten vergeleken met ijkgewichten van een nog nauwkeuriger klasse. De meest gebruikte klassen zijn M1, F1 en F2.  De kalibratie van een ijkgewicht dient jaarlijks herhaald te worden. Hierbij kan ook een kalibreerverslag afgeleverd worden. Wij kunnen u verder helpen.

BESTELLEN?

collage-gewichten-tr